missie en visie DramaOnline

Over DramaOnline

Drama is voor veel leerkrachten een lastig vak. Een te vol lesprogramma,

geen geschikte ruimte en bovenal te weinig (zelf)vertrouwen

om het vak te durven geven.


Met DramaOnline heb je alles in handen om snel en gemakkelijk

dramalessen te geven waar je leerlingen de hele week naar uit kijken.


Onze missie & visie
missie en visie DramaOnline

Over DramaOnline

Drama is voor veel leerkrachten een lastig vak. Een te vol lesprogramma, geen geschikte ruimte en bovenal te weinig (zelf)vertrouwen om het vak te durven geven.


Met DramaOnline heb je alles in handen om snel en gemakkelijk dramalessen te geven waar je leerlingen de hele week naar uit kijken.

Onze missie & visie

Wij houden van drama. 

En nog veel belangrijker... leerlingen houden van drama.


Drama geeft hen de kans om zich uit te drukken, samen te werken, ideeën vorm te geven, te presenteren, gevoelens te uiten, plezier te hebben, even iemand anders te zijn, te onderzoeken en experimenteren. 


DramaOnline heeft als missie het vak drama op jouw lesprogramma te zetten.


Niet alleen als er op vrijdagmiddag een keertje vijf minuten tijd over is. Maar structureel. Zodat je ervaart op welke manier de leerlingen zich door drama individueel en als groep ontwikkelen. En zodat jij met steeds meer gemak en plezier ze deze ontwikkeling kunt bieden.

DramaOnline zorgt voor:

Meer plezier met je groep

Een dramales beleef je samen met je leerlingen. Als groep stap je in een andere wereld. Dat is niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk.

Meer creativiteit

Een dramales zorgt beweging, expressie en creativiteit. Geen standaard geschiedenisles, maar een beweeglijke dramales over Romeinse sporten bijvoorbeeld. 

Meer vertrouwen

Met of zonder ervaring - Iedereen kan drama geven met DramaOnline door laagdrempelig en praktisch toepasbaar lesmateriaal. 

Meer plezier met je groep

Een dramales beleef je met je 

leerlingen. Samen duik je in een nieuw thema of spelvorm en ervaar je hoe je individueel en als groep groeit. 

Meer creativiteit

Een dramales zorgt beweging, expressie en creativiteit. Geen standaard geschiedenisles, maar een beweeglijke dramales over Romeinse sporten bijvoorbeeld. 

Meer vertrouwen

Met of zonder ervaring - Iedereen kan drama geven met DramaOnline door het laagdrempelige en praktisch toepasbaar lesmateriaal. 

Ons lesmateriaal moet aansluiten bij jouw lesprogramma. Niet andersom.

Leerkrachten ervaren drama vaak als een lastig vak. Daarom hebben wij onze dramamethode en lesmateriaal laagdrempelig en praktisch toepasbaar gemaakt. Alleen dan krijgen we alle basisschoolleerlingen in Nederland en België aan het spelen.


En dit doen we samen met jou. Wij geloven niet in een vaste jaaropbouw of door ons vooraf bepaalde thema's. Dus kies zelf welke themalessen je selecteert, welke spelvormen je graag behandelt en hoe vaak en hoe lang je dramales geeft. 


Ervaar wat werkt voor jouw groep en krijg vertrouwen in het geven van je dramales. 

Zo krijgt drama vanzelf die vaste plek in je lesprogramma. 

Ik wil toch nog even zeggen hoe enorm waardevol ik deze site vind! Vanaf vandaag heb ik geen privé-account meer, maar ik kon de school overtuigen voor een schoolabonnement waardoor ook mijn collega's kunnen genieten van jullie inspanningen. Ik gebruik de lessen nu al vier jaar. Een dikke pluim!

Sophie Derijcke, docent Academie Berchem