Toegang tot DramaOnline 

voor studenten & docenten

Als opleidingsinstelling (MBO, HBO of universiteit) is het via ons Studentenabonnement mogelijk studenten en docenten toegang te geven tot de lesmethode van DramaOnline.

Met het studentenabonnement kunnen studenten een jaar lang gebruik maken van de 

honderden kant-en-klare dramalessen, oefeningen, instructievideo's en theatrale muziek 

tijdens studie en stage.

Activatie is mogelijk via twee manieren

Via SurfConext

De studenten hoeven geen account op DramaOnline aan te maken en kunnen via SurfConext inloggen met hun studentenaccount van de opleiding.


Via DramaOnline

Voor instellingen die geen koppeling met SurfConext hebben, is het mogelijk een abonnement via DramaOnline af te sluiten. De student kan zich via onze website registreren .

Vraag een Studentenabonnement op DramaOnline aan 

en krijg vandaag nog toegang tot:

Abonnement - lessen en oefeningen

Honderden dramalessen en -oefeningen

Met onze complete dramalessen ben je met één druk op de knop klaar. Noodzakelijke materialen, zoals theaterteksten en spelkaarten, maken wij direct voor je beschikbaar. Dus zonder veel voorbereiding direct aan de slag!

Gemakkelijk en duidelijk een dramaoefening aan je klas overbrengen

Inspirerende instructievideo's

Sommige dramaoefeningen zijn lastig met woorden te beschrijven. Om die reden hebben wij bij inmiddels ruim 160 oefeningen in de lesmethode instructievideo's toegevoegd die laten zien wat een opdracht inhoudt. Op deze manier helpt DramaOnline je de dramales gemakkelijk en duidelijk aan de groep over te brengen.

Abonnement - basisleerlijnen

Leerlijnmodule

Naast de kant-en-klare dramalessen die DramaOnline voor je beschikbaar heeft, heb je ook de mogelijkheid om zelf leerlijnen te creëren. Zo kun je je lesprogramma afstemmen op jouw wensen en behoeften.

Theatrale muziek bij al het lesmateriaal

Theatrale muziek bij het lesmateriaal

Muziek is een belangrijk onderdeel binnen een dramales, maar het vinden van de juiste sfeer is een lastige zoektocht. Binnen de oefeningen en lessen in DramaOnline kun je direct bijpassende muziek afspelen.

Veelgestelde vragen

Waar bestaat een abonnement op DramaOnline uit?

Met een abonnement op DramaOnline heb je een jaar lang toegang tot al ons lesmateriaal. Kant-en-klare dramalessen, honderden dramaoefeningen en digitale leerlijnmodule. Aanvullende lesmaterialen, zoals spelkaarten, theatrale muziek en instructievideo's zijn inbegrepen. Ook heb je altijd de beschikking over het nieuwe lesmateriaal dat gedurende het schooljaar door ons ontwikkeld wordt.


Hoe werkt het inloggen via SurfConext?

Ga naar deze pagina: 'inloggen met SurfConext'. Selecteer hier de juiste instelling en log in met je studentenaccount. Staat je opleiding niet op de pagina van Surfconext, maar wel in de lijst? Maak dan een account aan via 'inloggen voor studenten' en kies voor de knop 'studentenaccount aanmaken'. Surfconext is niet voor alle instellingen beschikbaar.


Kan DramaOnline ook op andere locaties gebruikt worden dan in het gebouw van de opleiding (IP lock)?

Jazeker! DramaOnline is voor studenten overal ter wereld te gebruiken. Er zijn geen beperkingen opgelegd wat betreft IP-locatie.


Kan ik DramaOnline ook offline gebruiken?

Ja, het is mogelijk om lessen offline beschikbaar te maken. Druk bij de les op de wifi knop en de les is 14 dagen offline beschikbaar. Het enige dat je daarna hoeft te doen als je offline bent is via je browser (Chrome) naar methode.dramaonline.nl. Je ziet nu een overzicht van alle lessen die offline beschikbaar zijn. Ook alle media zijn offline beschikbaar (audio, video en pdf bestanden)  


Hoe werkt de betaling voor een abonnement?

Voor opleidingen is er de mogelijkheid om op rekening te betalen.

Welke opleidingen kunnen gebruik maken van het Studentenabonnement?

Zowel in Nederland als in België maken leerkrachtenopleidingen gebruik van DramaOnline. Daarnaast is het ook mogelijk de lesmethode in te zetten voor opleidingen als Creatieve Therapie, Kinderopvang of Dramadocent.

De volgende instellingen hebben een abonnement op DramaOnline:

Nederland

- HAN Nijmegen/Arnhem

- Saxion Deventer

- Aventus Deventer

- Hogeschool van Amsterdam

- Hogeschool Inholland (Rotterdam, Dordrecht, Den Haag, Alkmaar, Haarlem)

- Hogeschool De Kempel Helmond

- Hogeschool Utrecht

- Hogeschool Zeeland

- Hogeschool Iselinge Doetinchem

- HZ University of Applied Sciences Vlissingen

- Hogeschool Rotterdam

- ROC van Twente

- Hogeschool VIAA Zwolle

- Artez Arnhem

- Katholieke Pabo Zwolle

- Zuyd Hogeschool

- Haagse Hogeschool

- Aventus 


België

- Hogeschool Vives

- Thomas More Kempen

- University College Leuven-Limburg (UCLL)

- Odisee


Wat is de duur van mijn abonnement?

Alle abonnementen van DramaOnline zijn een jaar actief. Na afloop van deze periode wordt het abonnement voor opnieuw een jaar verlengd, tenzij het abonnement per e-mail (klantenservice@dramaonline.nl) wordt opgezegd, met inachtneming van een opzegtermijn van 1 maand.


Kan DramaOnline ook in België gebruikt worden?

Absoluut! We hebben inmiddels veel enthousiaste gebruikers in Vlaanderen, zowel basisscholen als leerkrachtenopleidingen. De groepsindeling binnen het Vlaamse onderwijs is anders, maar DramaOnline kan zonder al te veel moeite ingezet worden in België.

Meer informatie over het Studentenabonnement?

Let op! Ben je zelf student?

Ben je zelf student aan een MBO, HBO of universiteit? En zou je graag gebruik willen maken van de lesmethode DramaOnline? Lees dan verder via onderstaande link.