Complete dramamethode

DramaOnline is ontwikkeld voor alle groepen in het basisonderwijs. Al het lesmateriaal zoals dramalessen, muziek, spelkaarten en instructievideo's is online aanwezig. Als abonnee heb je toegang tot het complete aanbod.

Complete dramamethode

DramaOnline is ontwikkeld voor alle groepen in het basisonderwijs. Al het lesmateriaal zoals dramalessen, muziek, spelkaarten en instructievideo's is online aanwezig.

Als abonnee heb je toegang tot het complete aanbod.

Wat maakt DramaOnline zo compleet?

Kant-en-klaar lesmateriaal

Honderden inspirerende dramalessen, -oefeningen en korte dramamomenten

Digitale leerlijnmodule

Ontwerp je eigen leerlijn, met behulp van onze digitale module

Alles aan boord

Benodigd spelmateriaal, instructievideo's & theatrale muziek bij elke les  

Altijd actueel

Tips voor lessen en oefeningen rondom actuele thema’s, waaronder seizoenen, feestdagen en de Kinderboekenweek

Zonder zorgen aan de slag

Zeer gebruiksvriendelijke lesomgeving via mobiel, PC, tablet en digibord

Advies & begeleiding

Geschikt voor voor leerkrachten met en zonder ervaring in drama

Kant-en-klare dramalessen

In onze methode vind je honderden dramalessen met thema's die aansluiten bij jouw lesprogramma. Ben je op zoek naar lesmateriaal over Sinterklaas, samenwerken of schaatsen? Wij hebben het!
Complete lesmethode - theatrale muziek

Honderden dramaoefeningen

We snappen dat je niet altijd tijd hebt voor een complete dramales. Daarom bevat onze lesmethode ook een database met ruim 500 losse dramaoefeningen. Perfect voor een moment tussendoor!

Digitale leerlijnmodule


Met onze dramamethode ontwerp je zelf je eigen leerlijn drama. En natuurlijk ondersteunen we je daarbij. Zo stel je met behulp van onze digitale leerlijnmodule gemakkelijk een jaarprogramma samen, dat echt aansluit bij jouw wensen en doelen.

Heldere instructievideo's

Sommige dramaoefeningen zijn lastig met woorden te beschrijven. Om die reden hebben wij bij een groot aantal oefeningen in de lesmethode instructievideo's toegevoegd die laten zien wat een opdracht inhoudt. Deze korte video's schetsen een helder beeld van de spelsituatie. Op deze manier helpt DramaOnline je de dramales gemakkelijk en duidelijk aan de groep over te brengen.

Theatrale muziek

Wij weten hoe fijn het is om je dramales te begeleiden met goede, inspirerende muziek. En we weten ook hoe lastig het is om die geschikte muziek te vinden. Dus daar helpen we je bij! Klik op play en speel direct de perfecte muziek af passend bij je dramales.

Aanvullende materialen

Niets zo vervelend als veel tijd kwijt zijn aan de voorbereiding van je dramales. Niet bij DramaOnline! Want alles wat je nodig hebt, is aanwezig bij de dramalessen en -oefeningen. Spelkaarten, theaterdialogen, afbeeldingen... Downloaden, printen en spelen maar!

Afwisselende spelvormen

In onze methode staan vijf basistechnieken centraal: improvisatie, toneelspel, pantomime, tableaus en bewegingsspel. De leerlingen raken gaandeweg gewend aan deze spelvormen en ontwikkelen zich in de vaardigheden die hierbij komen kijken.

Vakoverstijgende lessen

Wij vinden het belangrijk dat onze lesmethode drama verbindt met andere vakken binnen het basisonderwijs. In onze lessen werken we daarom vakoverstijgend en zoeken we de inspiratie in bijvoorbeeld beeldende kunst, muziek, literatuur, geschiedenis of rekenen.

Aandacht voor sociale vaardigheden

Het vak drama levert een positieve bijdrage aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen. Daar besteden wij in de methode veel aandacht aan. Bijvoorbeeld met onze speciale sectie met oefeningen op sociaal-emotioneel gebied. Je kunt deze gebruiken binnen je les, bijvoorbeeld in de warming-up of afsluiting of voor een kort spelmoment tussendoor.


Ideaal dus om de leerlingen te laten ontspannen of juist te motiveren en om de sfeer binnen de groep te versterken.

Complete dramamethode basisschool

Kortom...

... wij hebben alles in huis om een mooie dramales te geven. En jij straks ook!

Want met een abonnement op onze lesmethode kun je direct aan de slag met onze dramalessen, -oefeningen, instructievideo's, theatrale muziek en nog veel meer.

Word je ook lid van DramaOnline?